ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ....

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

Αυτός που προσπαθεί να γίνει γρήγορα συνειδητός χάνει την επαφή με το ασυνείδητο του.

Ποιος είναι αυτός;

Είναι αυτός που δεν κατανοεί την γνώση, και επειδή δεν την κατανοεί χειραγωγεί την γνώση προς όφελος του και την τροποποιεί σε στείρα γνώση. Είναι αυτός που παπαγαλίζει την γνώση, για να ανελιχθεί, να καταξιωθεί και απεγνωσμένα να ξεχωρίσει τον εαυτό του ως ον μοναδικό και ανώτερο από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Είναι ο άνθρωπος της μάζας γιατί διαχωρίζει τον εαυτό από τους υπόλοιπους ανθρώπους και αυτό είναι που τον καθιστά μαζάνθρωπο, ζει στη ψευδαίσθηση της ψευδαίσθησης.
Μπορείς να βρεις πολλούς τέτοιους ανθρώπους στην τέχνη, την επιστήμη, την πολιτική. Έτσι έχουν μάθει και εκπαιδευτεί.
Είναι οι άνθρωποι χάρτινοι πύργοι. Πύργοι γιατί προσπαθούν να επιβληβούν με κάθε μέσο. Χάρτινοι γιατί αν τους φυσήξεις θα πέσουν αμέσως και θα διαπιστώσεις ότι είναι τελείως άδειοι μέσα τους.

Δεν είναι εντυπωσιακό που οι πιο καλά μορφωμένοι άνθρωποι πάσχουν από δολιότητα και ιδιοτέλεια;
Ουσιαστικά ένας τέτοιος άνθρωπος ενώ νομίζει ότι οφελεί τον εαυτό του, στην πραγματικότητα βλάπτει τον εαυτό του, τον προσωπικό του κύκλο αλλά και τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο ανάλογα με το εκτόπισμα που έχει στην κοινωνία.
Μάλιστα όσο μεγαλύτερο εκτόπισμα έχει κάποιος, όσο περισσότερο ανάγκη έχει την εξωτερικότητα, τόσο περισσότερο διεφθαρμένος είναι ο ίδιος. Η εξωτερικότητα δεν έχει ανάγκη να επιδεικνύεται πάντα μπορεί να δρα και υπογείως, δεν μοχθεί γιατί είναι μια παγιωμένη κατάσταση που αντιπροσωπεύεται από βάρβαρους ατομικιστές και ακολουθείται από φοβικούς μιμητές. Στην πορεία τελικά όλοι ανταλλάσσουν ρόλους με όλους.


- Αντώνης Χαρατσής






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...