ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ....

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

EIMAΣΤΕ «ΕΝΑ»

Κάθε πράξη μας μετράει ως προς την εξέλιξη μας στον πλανήτη γη και την αρμονική συμβίωση με την φύση.
Κάθε αρνητικό μας αποτύπωμα μετράει και υποθάλπει την εξέλιξη μας. Νομίζουμε ότι επειδή έχουμε νόμους, πολιτισμό, τεχνολογία, τέχνες, νομίζουμε ότι έχουμε προοδεύσει, και όμως αυτά είναι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της προόδου, το πιο ασήμαντο για την ακρίβεια.
Έχουμε μάθει να λειτουργούμε και να χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλο μας κυρίως διανοητικά εις βάρος της ύπαρξης μας. Ο εγκέφαλος μας όμως δεν αποτελείται μόνο από διανοητική νοημοσύνη αλλά και από κάτι πολύ βαθύτερο, από κάτι που δεν υποτάσσεται στους ανθρώπινους ψυχολογικούς νόμους, και αυτό είναι το άχρονο, το αιώνιο, ή νοητική συνειδητότητα.
Ένας φόνος, μια κλοπή, ένας πόλεμος, ένα «άδικο» διαζύγιο, η κάθε είδους εκμετάλλευση, η διαφθορά σε εσωτερικό και εξωτερικό επίπεδο, όλα αυτά βαίνουν εμπόδιο προς την εξέλιξη της ανθρωπότητας.
Κάθε αρνητική ή θετική πρόθεση επίσης διαμορφώνει την συνείδηση και τον κόσμο μας κατά προέκταση.
Ότι πράττουμε μετράει και στις προσωπικές αλλά και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και χωρίς να το καταλαβαίνουμε διαμορφώνει το μέλλον μας. Αυτό δεν είναι ιδέα είναι η πραγματικότητα.
Δεν υπάρχει ««επιλέγω» ή προσαρμόζομαι  να κάνω «αυτό» ή «εκείνο», δεν προσπαθώ για κάτι - η ζωή είναι ενιαία, και κινούμαι μέσα της αυθόρμητα. Το μόνο για το οποίο προσπαθώ πραγματικά είναι να ακολουθώ το «ΘΕΛΩ» μου (ακόμα και μέσα από εμπόδια αν χρειαστεί - άλλωστε και τα εμπόδια είναι μέρος του δρόμου) που δεν έχει να κάνει με τις επιθυμίες μου, αλλά έχει να κάνει με την αφοσίωση σε έναν ανώτερο σκοπό. Και έτσι αλλάζω τον κόσμο!

- Αντώνης Χαρατσής


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...