ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ....

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Αποδέχομαι τα ελαττώματα μου δεν σημαίνει ότι συμβιβάζομαι και ζω με αυτά, αλλά σημαίνει ότι τα μεταποιώ από κάτι που με περιορίζει και με καταπιέζει σε κάτι ελεύθερο και δημιουργικό. Πχ μετατρέπω τον εγωισμό σε αποφασιστικότητα, θάρρος και υπευθυνότητα. Μετατρέπω την εσωστρέφεια σε ταπεινότητα, σύνεση και "σιωπή" όπου είναι απαραίτητο. Δεν προσπαθώ ΠΟΤΕ και με κανέναν τρόπο να εκδιώξω τα αρνητικά μου συναισθήματα, αλλά τα κάνω φίλους μου. Έτσι μετατρέπω τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά. Έτσι, ΜΟΝΟ έτσι ανακαλύπτω τον εαυτό μου.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την διαφορετικότητα; Η διαφορετικότητα λοιπόν δεν έχει να κάνει και δεν πρέπει να συγχέεται με τα διάφορα ή διαφορετικά ελαττώματα μεταξύ των ανθρώπων. Η διαφορετικότητα δεν έχει να κάνει με κανενός είδους ξεσπάσματα, κουκουλώματα ή εντυπωσιασμούς. Η διαφορετικότητα έχει να κάνει με το πως αντιμετωπίζουμε με ευθύτητα τα ελαττώματα ή τα προβλήματα μας, και τελικά πως τα εξευγενίζουμε.
Η διαφορετικότητα επομένως έχει να κάνει με την συνειδητοποίηση ότι δεν είμαστε στην ουσία διαφορετικοί, γιατί στην ουσία είμαστε "όμοιοι" (όμοιοι όχι όσον αφορά τις ψυχολογικές συνήθειες και γνωσιακές διαμορφώσεις μας αλλά όμοιοι ως προς την ύπαρξη μας)  και, με το παραπέρα αντίκρισμα και την πραγμάτωση αυτής της συνειδητοποίησης.

- Αντώνης Χαρατσής






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...