ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ....

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ;

Εντόπισε τι δεν είναι αγάπη για να ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ τι είναι αγάπη....... Όσες πιο πολλές αρνήσεις βάζεις τόσο πιο ξεκάθαρος γίνεσαι.

Η αγάπη δεν είναι στόχος.

Η αγάπη δεν είναι πίστη.

Η αγάπη δεν έχει ιδιοτέλεια.

Η αγάπη δεν κάνει διάκριση.

Η αγάπη δεν έχει αποκλειστικότητα.

Η αγάπη δεν έχει συναισθηματισμούς.

Η αγάπη δεν έχει διαίρεση.

Η αγάπη δεν έχει καθήκον.

Η αγάπη δεν έχει πρέπει.

Η αγάπη δεν έχει υποχρέωση.

Η αγάπη δεν έχει ανταπόδοση.

Η αγάπη δεν έχει "εγώ".

Η αγάπη δεν έχει ετεροπροσδιορισμό.

Γιατί η αγάπη είναι τόσο παραγκωνισμένη και αποδυναμωμένη; γιατί προϋπόθεση της αγάπης είναι να μην σκεφτόμαστε, να μην αποσπάται και διασπάται η προσοχή μας, και οι αισθήσεις μας, και άρα να μην επιθυμούμε. Η αγάπη είναι πέρα από τον νου και τα συναισθήματα. Και αυτό είναι που την κάνει τόσο δυσπρόσιτη!
Η αγάπη είναι η "συμφωνία" με το ΕΙΝΑΙ μας.

- Αντώνης Χαρατσής

Τι είχε πει εν μέρει ο Κρίσνατζι:
Αυτή η λέξη έχει καταλήξει να σημαίνει τόσα πολλά πράγματα, είναι τόσο αλλοιωμένη, που τη χρησιμοποιώ με βαριά καρδιά. Όλοι μιλάνε για αγάπη-κάθε περιοδικό και κάθε εφημερίδα και κάθε ιεραποστολή μιλάει ατελείωτα για αγάπη. Αγαπώ τη χώρα μου, αγαπώ το βασιλιά μου, αγαπώ κάποιο βιβλίο, αγαπώ το θεό. Είναι η αγάπη μια ιδέα; Αν είναι, μπορεί να καλλιεργείται;, να τρέφεται, να γαλουχείται, να άγεται και να φέρεται, να διαστρεβλώνεται μ` όποιο τρόπο θέλετε. Όταν λέτε ότι αγαπάτε τον θεό: τι σημαίνει; Σημαίνει ότι αγαπάτε μια προβολή του εαυτού σας ντυμένου με μια ορισμένη μορφή ευπρέπειας, ανάλογα με το τι νομίζετε  ότι είναι ανώτερο και ιερό. Έτσι λοιπόν το να λέτε "αγαπώ τον θεό" είναι πέρα για πέρα ανοησία. Όταν λατρεύετε τον θεό, λατρεύετε τον εαυτό σας-και αυτό δεν είναι αγάπη. Επειδή δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτό το ανθρώπινο πράγμα που λέγεται αγάπη, ξεφεύγουμε σε αφηρημένες έννοιες και ιδέες. Η αγάπη μπορεί τελικά να `ναι η λύση για όλες τις δυσκολίες του ανθρώπου, όλα του τα προβλήματα και τις οδύνες. Έτσι, λοιπόν, πως θα ανακαλύψουμε τι είναι αγάπη;



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...