ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΑΥΤΟΕΚΦΡΑΣΗ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ....

Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

ΑΠΟΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK

Eδώ και πολύ καιρό έχω κάνει σαφές... ότι το Facebook είναι απλώς ένα επικοινωνιακό υποκατάστατο ως και αντι-επικοινωνιακό μέσο που εγείρει τον ανταγωνισμό και εξάπτει τον εγωισμό. Προσωπικά, μέσω εμπειρικής κατανόησης (Αληθοφάνειας, χαχαχα) έχω κλείσει τον κύκλο μου ως κήρυκας γνώσης του fb εδώ και αρκετό καιρό. Ο κάθε άνθρωπος βέβαια έχει το δικαίωμα να παριστάνει τον/την σοφό και δάσκαλο και να ταυτίζεται με αυτόν τον ρόλο. Αυτόν δεν σημαίνει ότι ποτέ δεν θα δημοσιεύσω ανάρτηση μου από το blog στο fb (αν και είναι το πιθανότερο) ή δεν θα τοποθετηθώ στο fb ή δεν θα σχολιάσω κάτι ποτέ μου, απλούστατα σημαίνει ότι έχω μπει σε μια κρίσιμη διαδικασία αποταύτισης από τον ρόλο του «αντιπροσώπου» της Γνώσης - για όνομα του θεού δηλαδή. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα ούτε να επιδείξω κάτι σε σύγκριση με άλλους, ούτε από κάποια θέση, ούτε από κάποια μη θέση... αυτά είναι για άλλους.... Άλλωστε καλύτερα να προωθείς τους άλλους... παρά τον εαυτό σου.
Αν μιμητικά όλοι λέμε τα ίδια πράγματα ποιος ο λόγος και να τα γράφουμε; Μήπως επειδή δεν κάνουμε όλοι τα ίδια πράγματα;
Όποιος θέλει να επικοινωνήσει, απλά, ανθρώπινα, και με την επικοινωνία δεν εννοώ κάποια διδασκαλία, είμαι εδώ. Σε αντίθεση με κάποιους που θεωρούν τους εαυτούς πνευματικές αυθεντίες (είναι να ξεκαρδίζεσαι) και τρομάζουν με την επικοινωνία. Γιατί επικοινωνία σημαίνει με απλά λόγια ένωση και ακόμα είμαστε εγωιστές για κάτι τέτοιο. Έτσι η επικοινωνία πρέπει να είναι συμβατική, να διέπεται από «δεσμά» και όρους. Ζούμε σε έναν αντιεπικοινωνιακό, αυτοπαρεξηγημένο, αφύσικο κόσμο.

Απορώ γιατί κάποιος κάνει τον κόπο να με διαβάζει μέσα από αυτό το blog, μάλλον το χρόνο του σπαταλάει, κοροϊδεύει τον εαυτό του.


- Αντώνης Χαρατσής

1 σχόλιο:

Antonis Charatsis είπε...

Eπίσης ο καθένας και η καθεμία έχει το απόλυτο δικαίωμα να παίζει το παιχνιδάκι του δασκάλου, άλλωστε είμαστε στην εποχή του Demi....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...